Dietetyka Przepisy

Ciasto śliwkowe, bezglutenowe od Ewy Miłowicz

Listopad 14, 2016
ciasto sl.
  1. Ciasto na mące kokosowej ze śliwkami (bezglutenowe)

 

  • 6 jajek
  • ½ szklanki mąki kokosowej
  • ¼ szklanki oleju kokosowego roztopionego
  • 2 łyżki miodu lub syropu klonowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowego)
  • 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
  • świeże śliwki

 

Piekarnik  nastawić na temperaturę 160 ºC funkcja grzania termoobieg. Formę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jajka ubijać wraz z miodem około 10 minut za pomocą miksera. Cały czas ubijając dodać olej. Mąkę przesiać wraz z proszkiem i dodać do masy jajecznej . Dokładnie wymieszać aż wszystkie składniki się połączą – ciasto powinno mieć konsystencję budyniu. Ciasto przelać do przygotowanej formy, wyłożyć na wierzch połówki śliwek i piec 25-30 minut lub do momentu kiedy patyczek włożony w środek jest suchy.

http://wroclawmiastokobiet.pl/wp-content/uploads/2016/11/zdj%C4%99cie-mini.jpg

Diet coach Ewa Miłowicz

tel: 600 965 553

email: emilowicz@gmail.com

You Might Also Like